سه شنبه اول مهر ماه 99 دورهمی دور اول کارآموزان بنتک برگزار شد و در آن دکتر عمید علیزاده، مدیر منابع انسانی بنتک، به ارائه کتاب مهره حیاتی پرداختند.
کتاب Linchpin یا مهره حیاتی ، به مساله ای جدید در دنیای کسب و کار یعنی غیرقابل جایگزین بودن کارکنان میپردازد. ست گودین نویسنده کتاب، سابقه طولانی در تحقیق را جع به دنیای کسب و کار دارد. او در این کتاب به تغییر در شیوه کار کردن در دنیای جدید اشاره میکند. دنیای کلاسیک کسب و کار صرفا به دنبال افراد جایگزین پذیر بود تا آنها همواره در موضع ضعف باشند و نتوانند برگ برنده ای در مذاکرات حقوقی داشته باشند. بنابراین کارهای پیچیده به قدری تقسیم میشد که بتوان آن را به تعدادی کارگر و با دستور العملهای ساده تخصیص داد.
بدین ترتیب هم کارگران قابل جایگزین و ارزان قیمت تر میشدند و هم کار قابل تکثیر میشد. کتاب اشاره میکند که این قابل تکثیر بودن بعدها به ضرر خود کارفرمایان شد. به این ترتیب که وقتی کاری با دستور العملهای قابل تکثیر طراحی شود ، دیگر مزیت رقابتی برای کارفرما ایجاد نمی کند و کسب و کارهای دیگر به صرافت رقابت می افتند.
بنابراین در دنیای مدرن دیگر کارفرما ها به دنبال افراد جایگزین پذیر نیستند و به دنبال مهرههای حیاتی میگردند. افرادی که روشهای منحصر به فردی در کار کردن دارند و اصطلاحا هنرمندانه رفتار میکنند. همانطور که هر هنرمند هنر مخصوص به خود را دارد، کارکنان نیز میتوانند روش های منحصر به فردی در کار کردن خود داشته باشند.
ست گودین میخواهد به ما بگوید که هنرمند بودن بیشتر ازآنکه به تخصص مربوط باشد، تابع مهارتهای نرم و رفتاری افراد است. با رعایت برخی مولفههای مهارت نرم میتوان منحصر به فرد بود. کتاب سرشار از مثال های جذاب از دنیای کسب وکار و شیوه های مختلف هنرمندانه کار کردن است که باعث انگیزه خواننده می شود…